Цьогоріч аграрії отримають 900 мільйонів компенсацій за купівлю техніки – МЕРТ

Цьогоріч аграрії отримають 900 мільйонів компенсацій за купівлю техніки – МЕРТ

Укрінформ
Понад чотири тисячі аграріїв з грудня 2017 року по листопад 2018 року придбали близько 10,5 тисячі одиниць техніки на 2,5 млрд грн.

Про це сказав перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє прес-служба МЕРТ.

"За період з грудня 2017 року по листопад 2018 року 4348 аграріїв придбали близько 10,5 тисячі одиниць техніки на 2,5 млрд грн. Ми очікуємо, що сума сплачених компенсацій за результатами року складе близько 900 млн грн. Тобто кошти, виділені з бюджету на програму, майже в повному обсязі будуть використані", - сказав Кубів.

За його словами, у 2019 році продовжить працювати механізм компенсації аграріям вартості сільськогосподарської техніки українського виробництва.

Як відомо, часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання, вартість яких зазначена в актах приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через державний банк або банк, у статутному капіталі якого 75 і більше відсотків акцій належить державі, у таких розмірах: - 20 % вартості (без урахування ПДВ) - за придбані техніку та обладнання у грудні 2017 р.; - 25 % вартості (без урахування ПДВ) - за придбані техніку та обладнання починаючи з 1 січня 2018 року.

Читайте також: НБУ ліквідовує "дочку" російського ВТБ

Як повідомлялось, згідно з Урядовою програмою на 2018 рік передбачено 945 млн грн у рамках держбюджету для підтримки агровиробників, в тому числі компенсація надаватиметься і за техніку та обладнання, яка буде придбаватися в кредит та прийматися при цьому в заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-