Видобуток копалин: МЕРТ анонсувало перші аукціони з продажу дозволів

Видобуток копалин: МЕРТ анонсувало перші аукціони з продажу дозволів

Укрінформ
У систему "ProZorro.Продажі" вже заведено перші 10 лотів на нафтогазові ділянки, аукціони відбудуться на початку 2019 року.

Про це на підсумковій прес-конференції Мінекономрозвитку сказав перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Ми запустили продаж дозволів на користування надрами, права оренди державних земельних ділянок. 10 перших лотів по кожному типу аукціонів вже заведено в систему ProZorro, а перші аукціони відбудуться на початку наступного року", - сказав Кубів.

Як відомо, на перший раунд винесено 10 ділянок загальною площею 1,81 тис. км кв. у 6 областях. 9 ліцензій є наскрізними – на розвідку та видобуток вуглеводнів – строком на 20 років, 1 ліцензія – на розвідку, строком дії 5 років. Потенційна ресурсна база десяти ділянок складає 86,26 млрд м куб. газу та 16,3 млн тонн рідких вуглеводнів.

Читайте також: Нефьодов: У 2019 році найкращі можливості для приватизації держмайна

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада Державна служба геології та надр підписала договір з ДП «Прозорро.Продажі», що передбачає реалізацію експериментального проекту із запровадження аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів. Голова Держгеонадр Олег Кирилюк заявив, що для винесення на електронні аукціони в системі ProZorro.Продажі відомство підготувало 30 нафтогазових ділянок у Харківській, Полтавській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Луганській та Одеській областях загальною площею близько 5 тис. квадратних кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-