У Раді не змогли домовитись про способи боротьби із земельним рейдерством

У Раді не змогли домовитись про способи боротьби із земельним рейдерством

Укрінформ
Верховна Рада відправила на повторне друге читання проект Закону України №8121 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству».

За законопроект проголосували 208 народних депутатів, за повторне друге читання законопроекту проголосували 235, проти 2, утрималися 12 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом пропонується запровадити низку антирейдерських заходів та встановити дієві запобіжники щодо захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок з метою запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, оскільки протягом останніх років рейдерське захоплення земель та майна сільськогосподарських підприємств набуло загрозливого для економіки країни характеру.

Читайте також: Мала приватизація уже принесла бюджету майже 546 мільйонів - МЕРТ

Антирейдерський законопроект №8121 містить три основні новації: встановлення пільги в розмірі 50% державного мита за вчинення нотаріальних дій державними нотаріусами; зниження вартості нотаріальних дій; позбавлення комунальних підприємств права вчиняти реєстраційні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-