У Мінагро пояснили, які виробники одержать державну допомогу

У Мінагро пояснили, які виробники одержать державну допомогу

Укрінформ
У Міністерстві аграрної політики та продовольства сподіваються на збільшення кількості малих агропідприємств у Реєстрі отримувачів бюджетних дотацій.

На цьому наголосив заступник міністра Віктор Шеремета на прес-конференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Допомогу отримують ті виробники, у яких всі документи в порядку - і зареєстровано підприємство, і внесена земля в реєстр. Якщо продають за готівку, то отримують на третину менше, ніж якщо зареєструвалися і працюють офіційно. Тому ситуація буде вирівнюватися і малі виробники будуть реєструватися, і очікується, що програма допомоги у наступному році пришвидшиться і активізується", - сказав він.

Шеремета додав, що в перший місяць роботи цього реєстру подали документи лише 30 підприємств, на другий місяць - близько 100 заявок на державну допомогу. Згодом було вже майже три тисячі заявок. Загалом допомогу від держави вже отримали близько п'яти тисяч малих агровиробників.

На переконання заступника міністра, це є непоганим показником.

Читайте також: Ціни на картоплю цьогоріч зросли на 35% через значний експортний попит - експерти

Як повідомлялося, у лютому 2017 року Кабінет міністрів затвердив Порядок ведення Реєстру отримувачів бюджетної дотації для реалізації закону “Про державну підтримку сільського господарства України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-