НБУ подав позов проти Коломойського на 6,6 мільярда

НБУ подав позов проти Коломойського на 6,6 мільярда

Укрінформ
Національний банк подав позов у Швейцарії проти екс-акціонера ПриватБанку Ігоря Коломойського на 6,64 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Національний банк 18 грудня подав судовий позов у Швейцарії проти екс-акціонера ПриватБанку Ігоря Коломойського на загальну суму 6,64 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку наводять 5 ключових тез стосовно судових суперечок Національного банку та колишнього співвласника ПриватБанку: позов подано за місцем проживання Ігоря Коломойського до Першої інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви.

Мета позову - стягнення з Коломойського заборгованості як з фінансового поручителя перед Національним банком за наданими ПриватБанку кредитами рефінансування.

Читайте також: Суд із Коломойським та Боголюбовим: Приватбанк має кілька запасних планів

НБУ був змушений подати позов, оскільки усі намагання врегулювати питання погашення заборгованості в досудовому порядку не були успішними.

Нацбанк також готовий захищати свої права та інтереси не лише в міжнародних, але й в українських судах, щоб притягти Коломойського до відповідальності, яку він на себе взяв за договорами поруки, а українські суди вже 20 разів підтвердили правоту регулятора в спорах з майновими поручителями - компаніями, пов’язаними з екс-акціонером ПриватБанку, на суму близько 1,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-