За два роки доля

За два роки доля "відновлювальної" електрики має зрости до 11% - Савчук

Укрінформ
Україна має до 2020 року збільшити відсоток генерації електроенергії з відновлювальних джерел з 6,7% до 11% у загальній структурі виробництва.

Про це під час Форуму з відновлювальної енергетики сказав голова Державного агенства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2017 році році відновлювальна енергетика становила 6,7% у загальній структурі генерації. У 2020 році ми маємо досягти 11% генерації відновлювальними джерелами. Щоб досягти цієї мети, треба інвестувати", - сказав Савчук.

Він зазначив, що на сьогодні в Україні налічується 6,5 тис. домогосподарств, у яких встановлено сонячні панелі. В них інвестовано 120 млн євро.

"Ми сьогодні можемо говорити, що з часом українські компанії також використовуватимуть електроенергію з відновлювальних джерел", - додав Савчук.

Читайте також: За чотири роки у "зелену" енергетику інвестували близько €1,5 мільярда

Як повідомлялося, за данимим Міненерговугілля, за 10 місяців 2018 року виробництво електроенергії альтернативними джерелами (ВЕС, СЕС, біомаса) порівняно з відповідним періодом 2017 року зросло на 644,5 млн кВт-год., або на 40,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-