МВФ готовий надати перший транш Україні за новою програмою Stand-by

МВФ готовий надати перший транш Україні за новою програмою Stand-by

Укрінформ
Виконавча рада МВФ у вівторок затвердила нову програму кредитування Stand-by для України та прийняла рішення про виділення першого траншу за новою програмою, який буде перерахований ближчим часом.

Про це повідомив на офіційній сторінці у Facebook Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання МВФ у Вашингтоні. 

"Ще одна гарна новина – як і домовлялися з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги Stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів США. Схвалено і рішення про виділення у рамках цієї програми першого траншу на 1,4 млрд. дол. США, що відбудеться вже найближчим часом", - написав Порошенко.

Читайте також: МВФ офіційно підтвердив готовність працювати з Україною за новою програмою Stand-By

Він назвав рішення Фонду "ще одним важливим сигналом" про визнання беззаперечного прогресу України у макроекономічній стабілізації та доказом успіху в реформаторських зусиллях.

"Такі рішення провідних світових фінансових інституцій забезпечують сталість нашого впевненого руху і зміцнюють стійкість України на фоні складних внутрішніх і зовнішніх викликів", - зауважив Петро Порошенко. Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня МВФ і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-by замість програми розширеного фінансування EFF.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-