Україна має увійти до ТОП-5 партнерів ЄБРР – президент банку

Україна має увійти до ТОП-5 партнерів ЄБРР – президент банку

Укрінформ
Україна має увійти до п’ятірки найбільших партнерів ЄБРР – одного з провідних інвесторів регіону Європи, Кавказу, Середньої Азії та Близького Сходу.

Про це під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом сказав президент ЄБРР Сума Чакрабарті, інформує Урядовий портал.

«Ми впевнені, що Україна має увійти до ТОП-5 країн - партнерів банку», – зазначив Сума Чакрабарті.

Очільник ЄБРР знаходиться в Києві з десятим візитом, і така їхня кількість, за словами Чакрабарті, демонструє його ставлення до України.

За словами Гройсмана, ЄБРР – це не просто точкова допомога для України. За участю експертів Банку напрацьовані важливі рішення, які стали відправною точкою більшості реформ. Йдеться про приватизацію, корпоратизацію державних компаній, створення конкурентного середовища, інвестиції в енергоефективність, підтримку банківського сектору і сприяння торгівлі. Цього року Банк представив п’ятирічну Стратегію роботи з Україною. І це дає змогу спрогнозувати, що портфель проектів ЄБРР вже за кілька років може сягнути €1,5-1,8 млрд.

Сторони зазначили, що найцікавішими для Банку є енергетика, зокрема, в контексті запуску Фонду енергоефективності, інфраструктура, розвиток реального сектору і концесійна діяльність. Представники ЄБРР запропонували реалізувати наступного року кілька пілотних проектів з концесії.

Читайте також: Порошенко запросив ЄБРР інвестувати у Приазов'я

ЄБРР працює в Україні з 1992 року. За цей час Банк вклав в українську економіку близько 13 млрд грн в 410 проектах. Це один з найбільших показників за весь час співпраці України з міжнародними фінансовими організаціями.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-