ЄІБ надасть 10 мільйонів євро на енергоефективність будівель 7 вишів України

ЄІБ надасть 10 мільйонів євро на енергоефективність будівель 7 вишів України

Укрінформ
Європейський Інвестиційний Банк (ЄІБ) надасть грант на 10 млн євро для реалізації проекту «Вища освіта України», у якому наразі беруть участь 7 українських вищих навчальних закладів. 

Таку грантову Угоду з ЄІБ підписала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в межах засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Не секрет, що значна частина українських вишів потерпають від того, що їхні будівлі є вкрай енерго-НЕ-ефективними, а тому «з’їдають» значну кількість коштів розвитку, які можна було б спрямувати на закупівлю обладнання та покращення якості освіти і умов для навчання студентів. Для того, щоб хоча б частково вирішити цю проблему, разом з Європейським інвестиційним банком ми розробили та впроваджуємо проект для покращення енергоефективності в наших університетах. Його загальна вартість – 160 млн євро. В межах першої черги робіт фінансуються зміни у 7 вишах, які погодилися взяти у ньому участь, а також провели енергетичний аудит, за підсумками якого було визначено обсяг робіт», — розповіла Гриневич.

Наразі планують здійснити роботи у таких закладах: Національний технічний університет «Львівська політехніка»; Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка; Чернігівський національний технологічний університет; Сумський державний університет; Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова; Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»; Вінницький національний технічний університет.

Читайте також: Гройсман назвав п'ять пріоритетів для уряду на 2019 рік0-

Сьогодні також триває відбір закладів вищої освіти для 2 етапу проекту «Вища освіта України». В його межах покращити енергоефективність зможуть ще від 13 до 15 університетів залежно від обсягу робіт.

Загалом проект впроваджуватиметься за рахунок позики ЄІБ, коштів позики Північної екологічної фінансової корпорації та гранту від фонду Е5Р.

Як повідомляв Укрінформ, Європа надає 58 млн євро на модернізацію професійної освіти в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-