Експерти прогнозують зростання долара

Експерти прогнозують зростання долара

Укрінформ
На поточному тижні очікується помірне зростання курсу долара до гривні і до кінця тижня готівковий долар в банках може торгуватися близько 27,8 / 28,1 грн.

Про це йдеться в прес-релізі Альпарі, який є в розпорядженні Укринформу.

"На цьому тижні ми очікуємо помірне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 28,0 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 27,8/28,1 грн", - йдеться в повідомленні.

У Альпарі зазначають, що на минулому тижні курс долара до гривні виріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,1-0,5%, більшою була волатильність, традиційно, на міжбанку, а готівкові курси змінилися менше.

Читайте також: Пинзеник розповів, чому курс гривні в грудні щороку знижується

"Ми як і раніше очікуємо незначне прискорення зростання долара під самий кінець року, в результаті якого він ще може подорожчати, але навряд чи вище 28,5 грн. Це пов'язано з прискореним витрачанням залишків бюджетних коштів. Цей процес може призвести до зростання залишків гривні на рахунках в банках, так званої гривневої ліквідності, яка, в свою чергу, може бути спрямована банками на покупку валюти з спекулятивною метою", - додають в Альпарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-