Узбекистан розблокував розмитнення українських товарів

Узбекистан розблокував розмитнення українських товарів

Укрінформ
Митниця Республіки Узбекистан з 17 грудня в повному обсязі відновила розмитнення товарів з України, зокрема й кондитерських виробів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Асоціації “Укркондпром”.

“З 17 грудня 2018 року митниця Республіки Узбекистан в повному обсязі відновила розмитнення товарів походженням з України, в тому числі української кондитерської продукції. Констатуємо, що для українських солодощів узбецький ринок на сьогодні розблоковано, ми отримали інформацію від експортерів, що на даний момент вантажі вже розмитнюють”, - заявив президент Асоціації Олександр Балдинюк.

За його словами, відсутність доступу до узбецького ринку в період наближення новорічно-різдвяних свят, коли традиційно відвантажуються на експорт найбільші обсяги кондитерської продукції, завдала б значних збитків українським експортерам. Тож було важливо оперативного врегулювати проблему та розблокувати узбецький ринок.

Читайте також: Україна й Узбекистан відновлять роботу Спільної комісії - МЕРТ

Як повідомляв Укрінформ, Узбекистан із листопада 2018 року призупинив розмитнення товарів з України, зокрема, цукру, кондитерських виробів та фармацевтичної продукції. Наприкінці листопада перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Республіки Узбекистан Абдуллою Аріповим. Урядовці обох країн обговорили питання забезпечення взаємного доступу товарів на ринки України та Узбекистану, а також важливість передбачуваних торговельних відносин між країнами.

За інформацією НАЦУ "Укрцукор", розмитнення цукру та інших товарів в Узбекистані відновилося 11 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-