Мінрегіон: Бюджет-2019 не містить видатків на забезпечення якісною питною водою

Мінрегіон: Бюджет-2019 не містить видатків на забезпечення якісною питною водою

Укрінформ
У державному бюджеті на 2019 рік не передбачено коштів на фінансування заходів програми “Питна вода України”.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ у відповідь на запит Укрінформу.

“Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» видатків за бюджетною програмою КПКВК 2751050 «Питна вода України» для фінансування заходів програми не передбачено”, - йдеться у документі.

Водночас Мінрегіон повідомляє, що у жовтні цього року міністерство подавало до Міністерства фінансів пропозиції щодо необхідності врахування у проекті держбюджету на 2019 рік витрат на фінансування загальнодержавної програми «Питна вода України», проте пропозиція не була врахована.

Крім того, зазначається, що програма «Питна вода України» на 2011-2020 роки спрямована на реалізацію державної політики щодо забезпечення населення якісною питною водою в межах науково обґрунтованих нормативів питного водопостачання та на забезпечення гарантованих Конституцією України прав громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку шляхом забезпечення питною водою в необхідних обсягах та відповідно до встановлених нормативів.

Читайте також: Цьогоріч від податку на нерухомість бюджети одержали майже вдвічі більше - ДФС

Відповідно до закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік» Мінрегіону, як головному розпоряднику коштів, було визначено асигнування у сумі 200 млн грн на реалізацію заходів програми “Питна вода України”.

Мінрегіон також повідомляє, що цією програмою у 2018 році передбачено фінансування наступних заходів: будівництво та реконструкція водозабірних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання; будівництво та реконструкція водопровідних та каналізаційних очисних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання; упровадження станцій (установок) доочищення питної води у системах централізованого водопостачання.

У міністерстві пояснюють, що програмою не фінансується будівництво та реконструкція водопровідних та каналізаційних мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-