Нацбанк випустить пам'ятну монету «До новорічних свят»

Нацбанк випустить пам'ятну монету «До новорічних свят»

Фото
Укрінформ
Національний банк України з 17 грудня 2018 року вводить в обіг пам'ятну монету «До новорічних свят» із нейзильберу номіналом 5 гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Присвячена новорічно-різдвяним святам - веселому, радісному періоду, що вирізняється своєю особливою обрядовістю, багатством фольклору, етнографічною самобутністю. Новий рік - це не просто переддень нових 12 місяців, а одне з найдавніших і найзагадковіших свят, очікування і відзначення якого пов`язані зі світом добрих казок і магії. У загальнолюдській культурній традиції це подія, що впродовж століть відзначається в усіх країнах і на всіх континентах. В Україні новорічно-різдвяні святкування мають особливу тривалу історію, багату різноманітну атрибутику та зберегли давні традиції", - йдеться в повідомленні.

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено: угорі напис - Україна, під яким малий Державний Герб України, у центрі - три ангели; ліворуч - рік карбування монети 2018; унизу - номінал 5/гривень; по колу - стилізоване зображення сніжинок та зірочок; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

Читайте також: НБУ просить перевірити законність дій ліквідатора санаторію "Женева"

На реверсі монети зображено кольорову різдвяну зірку (використано тамподрук) - один із символів народного обряду колядування, стародавній символ сонця, вогню і тепла; навколо зірки напис: З Новим роком та Різдвом Христовим.

Монета «До новорічних свят» із нейзильберу виходить номіналом 5 грн тиражем 50 тисяч штук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-