Цьогоріч від податку на нерухомість бюджети одержали майже вдвічі більше - ДФС

Цьогоріч від податку на нерухомість бюджети одержали майже вдвічі більше - ДФС

Укрінформ
Власники нерухомості за січень-листопад 2018 року сплатили до місцевих бюджетів 753,2 млн гривень податку на нерухоме майно.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"До місцевих бюджетів (станом на 1 грудня 2018) надійшло 753,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб, що на 308,5 млн грн більше надходжень 2017 року (444,7 млн грн)", - йдеться в повідомленні.

У ДФС зазначають, що сформовано понад 1,2 млн податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для більше ніж 920 тис. фізичних осіб – власників такої нерухомості. До сплати визначено податку на загальну суму 922,0 млн грн, що на 426,8 млн грн більше, ніж у 2017 році (495,2 млн грн) Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є, зокрема, фізичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Податок на нерухомість платники сплачують за 2017 рік за ставками та з використанням пільг, які були законодавчо визначені у цей період. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. Ставки податку встановлювалися рішеннями місцевих рад.

Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. Ставки податку встановлювалися рішеннями місцевих рад. При цьому пільгові розміри майна, на які не застосовується ставка податку, складають: для квартири чи квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів, для житлового будинку чи будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів. Для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – 180 кв. метрів.

Читайте також: ДФС: У листопаді платникам відшкодували рекордні 13,6 мільярда ПДВ

Водночас варто зазначити, що за наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної особи - платника податку, загальна площа якого перевищує 300 кв. м (для квартири) або 500 кв. м (для будинку), сума податку збільшується на 25 000 грн на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості.

Як відомо, фізичними особами податок сплачується протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-