Від митного експерименту до бюджету додатково надійшло 32 мільярди — Аваков

Від митного експерименту до бюджету додатково надійшло 32 мільярди — Аваков

Інфографіка
Укрінформ
У результаті реалізації експерименту на українській митниці до бюджету додатково надійшло 32 мільярди гривень.

Про це у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Зовсім скоро закінчується термін глобального експерименту на українській митниці, який ми проводили за рішенням Кабміну спільними зусиллями Нацполіції, ГПУ, САП, фіскальної служби та СБУ з 21 червня 2018. Нагадаю, ключове нововведення полягало в тому, що поліцейські почали цілодобово контролювати роботу митних терміналів і отримали доступ до автоматизованої системи митного оформлення для аналітичного порівняння і контролю. У результаті нашої роботи державний бюджет отримав від початку експерименту за 5 місяців 2018-го, додатково - до показника минулого року - близько 32 мільярдів гривень. Це 226 додаткових мільйонів гривень у день”, - зазначив Аваков.

За його словами, до кінця реалізації експерименту залишився місяць, і очікується надходження до державного бюджету ще кількох мільярдів гривень.

“Відповім скептикам і зрадофілам: так, у цій цифрі є і збільшення платежів за рахунок зростання курсу долара, але за оцінками фахівців він становить не більше 10%. Решта - за рахунок проведення спільних результативних заходів щодо запобігання порушень як співробітників митних органів, так і суб'єктів підприємницької діяльності, а також недопущення підміни категорії або виду товару на більш дешевий, що раніше щосили практикувалося лукавими "посередниками", - уточнив міністр.

Читайте також: ДФС: У листопаді платникам відшкодували рекордні 13,6 мільярда ПДВ

За його словами, ще одним отриманим результатом є чітке розуміння, що потрібні серйозні структурні зміни всієї митної системи та нова якість роботи митниці. “Я вважаю, що слід відокремити митну службу від Державної фіскальної служби, адже у них зовсім різні завдання”, - додав він.

“Податкову службу необхідно зробити сучасним аналітичним і сервісним високотехнологічним відомством. Митну службу слід структурно реформувати, вибудувати систему роботи на рівні світових стандартів і оновити кадровий склад - залучивши мотивований, навчений професійний колектив, дати гідну зарплату і встановити жорсткі антикорупційні процедури. Саме цим шляхом треба рухатися далі, в тому числі - з огляду на рекомендації міжнародних експертів”, - підкреслив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-