Гройсман про запуск

Гройсман про запуск "Тризуба": Маємо нарощувати обсяги

Укрінформ
Українська економіка і промисловість, які демонструють тенденцію до зростання, потребуватиме вдосконалення логістики та покращення інфраструктури, передусім у сегменті залізничного сполучення.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи запуск у перший рейс нового локомотива ТЕ33АС «Тризуб» виробництва General Electric, інформує Урядовий портал.

«Запуск локомотивів на стратегічно важливий напрямок – це дуже позитивно. Треба тепер нарощувати обсяги. Треба зробити все, аби наша економіка, підприємства, які орієнтовані на експорт, були забезпечені якісною логістикою та інфраструктурою. Нові тепловози в напрямку до Маріуполя забезпечать регіон можливостями доставляти свою продукцію до портів та споживачів», - наголосив Гройсман.

За його словами, розвиток Донбасу є беззаперечним орієнтиром, і необхідно робити його максимально потужним з погляду якісної залізничної інфраструктури. І йдеться не лише про вантажні перевезення, а й пасажирські, а також про готовність до пікових навантажень у період активних будівельних робіт та аграрного сезону.

Як відомо, 23 лютого 2018 року відбулося підписання Рамкової угоди загальною вартістю до 1 млрд доларів США, що передбачає 15-річну співпрацю між ПАТ “Укрзалізниця” та «General Elecrtic».

Читайте також: Локомотив General Electric "Тризуб" вирушив у перший рейс

12 грудня перший локомотив General Electric "Тризуб", вироблений за контрактом з GE, вирушив у перший рейс маршрутом Мелітополь – Волноваха – Маріуполь. Він повіз 3,8 тис. тонн залізної руди на підприємства Донецької області.

За планом, вже до кінця І кварталу 2019 року таких локомотивів буде 30. Вони працюватимуть на мелітопольському, миколаївському та маріупольському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-