Понад півмільйона родин в Україні скористались “теплими кредитами” - Гройсман

Понад півмільйона родин в Україні скористались “теплими кредитами” - Гройсман

Укрінформ
Кабінет міністрів України за 4 роки дії програми “Теплі кредити” допоміг понад півмільйона українських родин стати енергоефективними.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook.

“Енергоефективні домогосподарства сплачують за комунальні послуги набагато менше. Завдяки утепленим помешканням, заміненим вікнам, енергоощадним котлам. Уряд за 4 роки дії програми “Теплі кредити” допоміг понад 500 тисячам українських родин стати енергоефективними”, - написав Гройсман.

Він додав, що в держбюджеті-2019 закладено рекордних 2 млрд грн на енергоефективність.

Читайте також: Кабмін вивів міністра фінансів зі складу наглядових рад держбанків

Як відомо, з жовтня 2014 року в Україні діє для населення та ОСББ розроблена Держенергоефективності та запроваджена урядом програма «Теплі кредити». Програмою передбачено відшкодування з держбюджету у таких розмірах: 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб; 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб - власників приватних будинків; 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) для ОСББ/ЖБК як юридичних осіб для загальнобудинкових заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-