АМПУ оголосила тендери на днопоглиблення у двох портах Азовського моря

АМПУ оголосила тендери на днопоглиблення у двох портах Азовського моря

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) оголосила тендери на проведення днопоглиблювальних робіт в портах Маріуполя та Бердянська.

Про це повідомляється на сайті АМПУ.

"Заявки на участь в конкурсах на проведення експлуатаційного днопоглиблення в морських портах Бердянськ і Маріуполь приймаються до 14 січня 2019 р. Відповідна інформація опублікована в системі електронних закупівель ProZorro", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Адміністрація морських портів України прийняла рішення розділити обсяги робіт в портах на Азовському морі.

"Це зроблено для того, аби потенційні підрядники могли мобілізувати необхідний флот для виконання робіт в кожному конкретному порту. Ми зацікавлені в залученні максимальної кількості учасників конкурсів і швидкому початку робіт з днопоглиблення в Маріуполі і Бердянську», — підкреслив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Обсяг робіт, який необхідно виконати у Бердянському порту, складає 1,85 млн куб. м, з них: 1,4 млн куб. м — на підхідному каналі і 466 тис.куб. м — на внутрішній акваторії порту. Очікувана вартість робіт — 430 млн грн без ПДВ.

У порту Маріуполь обсяг днопоглиблення складає 1,9 млн куб. м. Основні роботи (1,79 млн куб. м) належить провести на підхідному каналі Вугільної гавані, і 115 тис. куб. м — в акваторії порту. Очікувана вартість днопоглиблення — 460 млн грн. без ПДВ.

Читайте також: Порти України цьогоріч збільшили на 700 тисяч тонн обсяг перевалки вантажів - АМПУ

Наразі в портах Азовського моря днопоглиблювальні роботи виконує власне судно АМПУ — самовідвізний землесос «Меотида». Проте, його потужності недостатньо для виконання усього обсягу робіт, необхідного для забезпечення паспортних прохідних осадок суден, що прямують у порти. "Враховуючи складну ситуацію на Азові, зняття обмежень по глибині є важливим чинником зниження собівартості перевалки вантажів і підвищення конкурентоспроможності українських портів на Азовському морі", - стверджують в АМПУ.

Проведення закупівель здійснюється новою спеціалізованою філією «Днопоглиблювальний флот» Адміністрації морських портів України, до функцій якої входить організація і виконання днопоглиблювальних робіт, забезпечення гарантованих габаритів на внутрішніх водних шляхах України і в акваторіях морських портів.

Також зазначається, що у 2018 році АМПУ тричі оголошувала тендери на проведення днопоглиблення в портах Азова, але усі вони не відбулися внаслідок того, що заявки на участь в конкурсах подавало менше двох компаній — потенційних учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-