Южаніна пропонує обмежити можливості коригувати вартість

Южаніна пропонує обмежити можливості коригувати вартість "євробляхи" при розмитненні

Укрінформ
Комітет Ради з питань податкової і митної політики спільно з Мінфіном підготували ряд змін до Тимчасового порядку митного оформлення транспортних засобів. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"Ці зміни перш за все мають вирішити проблему коригування митними органами вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Втручання в методику визначення митної вартості транспортних засобів спричинило створення величезних черг на митницях і створило перепони для власників авто з іноземною реєстрацією для розмитнення своїх авто якомога скоріше у пільговий період", - ідеться в повідомленні.

Вона зазначила, що після прийняття змін, якщо особа, яка здійснює митне оформлення авто, надасть офіційні документи, котрі підтверджують заявлену вартість транспортного засобу, зокрема банківські платіжні документи або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни відправлення, митна вартість коригуватися не буде.

Читайте також: ВСУ суд відмовився розглядати позов до Ради й Президента про "євробляхи"

В іншому випадку митні органи матимуть право перевірити достовірність заявленої вартості авто. Перевірка базуватиметься на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні останньої реєстрації авто. У разі якщо вартість авто, щодо якого здійснюється митне оформлення, дорівнює або є вищою за нижню межу діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена митна вартість не коригуватиметься. Якщо нижчою – митна вартість авто встановлюватиметься не вище рівня нижньої межі такого діапазону.

"Вкотре звертаюся до виконавців норм Закону №2611: всі додаткові вимоги, так само, як і завищена вартість брокерських послуг, означатимуть невиконання закону та саботаж, який мають розслідувати антикорупційні органи. Це моє останнє втручання в процес виконання законодавчих норм, – далі лише викриття осіб та їхніх протиправних дій", - наголосила Южаніна.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада Верховна Рада ухвалила закон про зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах. Згідно з документом, встановлюється пільговий термін розмитнення автомобілів, ввезених в Україну. А саме, в перші 90 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення "євроблях". Окрім того, решту 90 днів будуть діяти ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але "без застосування штрафних санкцій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-