Право оренди землі завдяки електронним торгам зростає удвічі - Мінагро

Право оренди землі завдяки електронним торгам зростає удвічі - Мінагро

Укрінформ
В Україні станом на 12 грудня на електронних торгах продано право оренди на 25 земельних ділянок. 

Про це на засіданні уряду сказав в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 12 грудня ми продали права оренди на 25 земельних ділянок. Якщо стартова ціна була 8% від нормативної грошової оцінки, то завершували ми в середньому на 18,2%", - сказав Мартинюк.

За його словами, місцеві бюджети отримали майже 2 млн грн від оренди.

"Усі кошти від оренди йдуть виключно місцевим бюджетам. Уже не можна сказати, що чиновник ухвалив якесь рішення, яке зашкодило місцевим бюджетам. Запровадження електронних торгів призвело до того, що земля в оренду передається за ціною, яка є суттєво вищою, ніж вартість передачі такої землі приватними особами. Держава краще вміє оперувати своїми активами, а власникам невеликих паїв треба об'єднуватися, щоб захищати свої права краще", - додав Мартинюк.

Читайте також: Закони України необхідно адаптувати до нових норм у ветмедицині в ЄС - експерти

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України 21 червня 2017 року ухвалив постанову №688 про передачу землі в оренду виключно через електронний аукціон з використанням технології Blockchain. Державне підприємство “СЕТАМ” Міністерства юстиції спільно з Держгеокадастром 17 вересня 2018 року запустили на базі Blockchain пілотний проект електронних торгів з права на оренду земельних ділянок. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-