Уведення в експлуатацію конфайнмента над ЧАЕС перенесли на квітень 2019 року

Уведення в експлуатацію конфайнмента над ЧАЕС перенесли на квітень 2019 року

Укрінформ
Введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента над зруйнованим енергоблоком №4 Чорнобильської АЕС перенесли на квітень 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба ДСП "ЧАЕС" за результатами засідання Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки.

"Україна висловила занепокоєння перенесенням терміну завершення робіт за проектом нового безпечного конфаймента з грудня поточного року на квітень наступного", - йдеться у повідомленні.

Також Україна висловила занепокоєння перенесенням терміну завершення робіт за проектом СВЯП-2 (тепер «гарячі випробування» планується почати в середині 2019 року). Занепокоєння обумовлено насамперед, тим, що затримка введення в експлуатацію СВЯП-2 вимагає продовження терміну експлуатації існуючого СВЯП-1.

Українська сторона наголосила, що на експлуатацію об’єктів, включаючи НБК та СВЯП-2, у Державному бюджеті України передбачено кошти з 2019 року.

Учасники Асамблеї запевнили українську сторону у чіткому виконанні взятих на себе зобов'язань, а також висловили підтримку крокам, які робить Україна на шляху розв'язання цієї континентальної проблеми.

Наступне засідання Асамблеї заплановано провести в Києві у 2019 році.

Читайте також: Зону відчуження у 2018 році відвідали іноземці зі 112 країн

Україну представляли керівник Комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Дирів, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, голова підкомітету Іван Рибак, голова ДАЗВ Віталій Петрук, голова Держатомрегулювання Григорій Плачков, виконуючий обов'язки генерального директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда. Як технічні експерти взяли участь у засіданні головний інженер проекту здійснення заходів на об'єкті «Укриття» Володимир Каштанов та головний інженер проекту підвищення безпеки Андрій Савін.

Як повідомляв Укрінформ, новий безпечний конфайнмент був насунутий над енергоблоком №4 у листопаді 2016 року. Введення його в експлуатацію першочергово було заплановане на листопад 2017 року, але терміни кілька разів переносилися. Останній термін, що називався, - грудень 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-