У Омеляна готують проекти передачі у концесію послуг аеропортів

У Омеляна готують проекти передачі у концесію послуг аеропортів

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України готує кілька проектів передачі у концесію послуг аеропортів, зокрема йдеться про вантажні термінали та заправку літаків.

Про це журналістам розповів голова проектного офісу SPILNO при Мінінфраструктури Тарас Бойчук після прес-конференції щодо передачі у концесію двох морських портів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є кілька концесійних проектів для аеропортів, але вони не стосуються аеропорту в цілому - тільки якихось певних послуг, наприклад вантажного терміналу або послуг із заправки літаків", - зазначив він.

Бойчук підкреслив, що, як правило, аеропорти самостійно не можуть розвивати подібні послуги, оскільки їм необхідно інвестувати в розбудову злітно-посадкових смуг і терміналів.

Крім того, додав він, перспективними для передачі у концесію є дороги.

«Укравтодор також чекає на ухвалення закону про концесії, бо це дозволить застосувати цей механізм до багатьох доріг. Світовий банк раніше робив дослідження, і було виділено близько 10 ділянок доріг, до яких можна застосувати концесію. Там є альтернативи, водії не будуть змушені їхати по одній платній дорозі, буде можливість об’їзду», - сказав Бойчук.

Читайте також: Укрпошта попереджає, що перед святами посилки йтимуть довше

За його словами, Мінінфраструктури очікує завершення розробки техніко-економічного обґрунтування концесії для поромної переправи в порту Чорноморськ у середині 2019 року.

"Наступний проект концесії - поромна переправа в порту Чорноморськ. Цей проект відстає десь на півроку від проектів (портів - ред.) Ольвії і Херсона. Щодо нього вже є попереднє ТЕО, а Адміністрація морських портів України веде переговори про залучення радників для підготовки повноцінного ТЕО ", - заявив Бойчук.

У проектному офісі SPILNO очікують, що контракт із радниками буде підписаний до кінця цього року, відповідно до середини 2019 року року в Мінінфраструктури вже буде повноцінне ТЕО для концесії поромної переправи.

Як відомо, концесія - це найпоширеніша форма державно-приватного партнерства. Концесія передбачає, що держава передає об'єкти, якими вона володіє, приватному бізнесу в оренду з метою залучення приватних інвестицій для модернізації, створення нової інфраструктури та надання якісних суспільно значущих послуг. Оновлене концесійне законодавство відкриє нові можливості для залучення інвестицій та сприятиме втіленню масштабних проектів в усіх регіонах України, включаючи суттєве покращення її інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-