ФДМУ підтверджує скасування конкурсу на приватизацію Центренерго

ФДМУ підтверджує скасування конкурсу на приватизацію Центренерго

Укрінформ
Конкурс з продажу державного пакета акцій ПАТ "Центренерго" 13 грудня не відбудеться.

Про це повідомив у Facebook голова Фонду держмайна Віталій Трубаров.

"Конкурс з продажу державного пакета акцій ПАТ "Центренерго" 13 грудня не відбудеться. Учасники конкурсу, а це ТОВ "Укрдонінвест" та Виробниче унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", не допущені до участі в конкурсі, оскільки подана ними документація не відповідає вимогам законодавства. Зокрема, пункту 5.7.14 Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, щодо надання інформації та копій документів стосовно пов’язаних з потенційним покупцем осіб. Також не надано копії документів на підтвердження отримання коштів на суму, не меншу ніж початкова ціна продажу об’єкту", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначив Трубаров, за інформацією, наданою правоохоронними органами, кінцевим бенефіціарним власником одного з претендентів є особа, яка також є засновником та контролером компаній, зареєстрованих на території РФ, про що учасник не повідомив в конкурсній документації, як того вимагає пункт 5.7.14 Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств.

Раніше у вівторок у деяких ЗМІ з'явилася інформація про скасування приватизації Центренерго, яка мала відбутися 13 грудня. Зокрема, повідомлялося, що внаслідок введення воєнного стану на участь у конкурсі не подавали заявки іноземні інвестори. Також з'явилися повідомлення, що Кабінет міністрів України планує зібратися на закрите засідання щодо скасування конкурсу на приватизацію Центренерго.

Читайте також: На приватизовані об'єкти внесли у півтора разу більше інвестицій - ФДМУ

Як повідомлялося, 10 травня 2018 року Кабінет міністрів України затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, до якого увійшло 26 об'єктів, пізніше цей список скоротився до 23 підприємств.

Утім, на початку жовтня під час засідання Спеціальної комісії Верховної Ради з питань приватизації голова ФДМУ Трубаров заявив, що Фонд держмайна планує перенести практично всі конкурси з великої приватизації на 2019 рік. Тоді ж він зазначив, що зі згаданим списком, найімовірніше, вдасться приватизувати лише Центренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-