Узбекистан розблокував імпорт цукру з України

Узбекистан розблокував імпорт цукру з України

Укрінформ
Узбекистан розпочав митне оформлення цукру та інших товарів українського виробництва, розмитнення яких раніше було заблоковано.

Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиків України “Укрцукор”.

“Станом на сьогодні, ми маємо підтвердження від цукрових компаній та заводів, що процес розмитнення розпочався, і маємо надію на подальше “потепління” торговельних відносин, адже навіть з урахуванням всіх труднощів, 47% від всього об’єму експорту цукру за листопад були здійснені саме до Узбекистану”, - заявила заступник голови правління НАЦУ “Укрцукор” Руслана Бутило.

Зазначається, що, починаючи із середини листопада, в Узбекистані зупинилося розмитнення цукру та інших вантажів, які надходили. Тому асоціація звернулась до Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства аграрної політики і продовольства України з проханням владнати ситуацію.

НАЦУ «Укрцукор» подякувала міністерствам "за вирішення проблеми з розмитненням українського цукру в Узбекистані”.

Наголошується, що протягом листопада поточного маркетингового року українські виробники експортували 70,5 тис. тонн цукру, що на 21% більше, ніж попереднього місяця. Лідером залишається Узбекистан, на частку якого припадає 47% поставок. Окрім того, активізувалися поставки до Азербайджану та Лівії, на які припадає 14,5% і 7,4% відповідно.

Загалом, за інформацією “Укрцукор”, за перших три місяці 2018-2019 маркетингового року експортовано 139,9 тис. тонн цукру.

Читайте також: У світі прогнозують дефіцит цукру

Як повідомляв Укрінформ, днями перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Республіки Узбекистан Абдуллою Аріповим. Урядовці обох країн обговорили питання забезпечення взаємного доступу товарів на ринки України та Узбекистану, а також важливість передбачуваних торговельних відносин між країнами.

Станом на 10 грудня в Україні перероблено 11,64 млн тонн цукрових буряків та вироблено 1,574 млн тонн цукру. Сезон цукроваріння офіційно розпочато 31 серпня. Виробляли цукор 40 цукрових заводів, 28 з них вже завершили виробництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-