Країни ГУАМ та Канада хочуть домовитися про вільну торгівлю

Країни ГУАМ та Канада хочуть домовитися про вільну торгівлю

Укрінформ
Між членами ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) та Канадою може з’явитися нова програма економічної співпраці.

Про це йдеться у спільному прес-релізі, поширеному МЗС Канади за підсумками зустрічі між Христею Фріланд та главами МЗС країн-членів ГУАМ.

“Сторони обговорили можливість започаткування програми співпраці ГУАМ-Канада, яка полегшить перетворення регіону у зону миру, стабільності й сталого розвитку. У цьому контексті Сторони поділилися поглядами на можливості співпраці у галузях спільного інтересу, серед яких: транспортний коридор ГУАМ, торговля й інвестиції, а також створення зони вільної торгівлі”, - заявили у МЗС Канади.

Окрім цього, учасники перемовин наголосили на “важливості консолідованих міжнародних зусиль, направлених на досягнення найшвидшого та мирного вирішення конфліктів у зоні ГУАМ, ґрунтуючись на принципах міжнародного права”. “Сторони висловили спільне занепокоєння серйозними безпековими та гуманітарними наслідками невирішених конфліктів у Європі. Вони також висловили стурбованість серйозним інцидентом у Азовському морі та закликали до негайного звільнення українських моряків та суден”, - запевнили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Україна прийняла головування у ГУАМ

Зазначимо, що зустріч глави МЗС Канади Христі Фріланд із її колегами з Грузії, України, Азербайджана та Молдови відбулася у Мілані на полях міністерського саміту ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-