Омелян розповів як Україна наближається до лібералізації автомобільних перевезень

Омелян розповів як Україна наближається до лібералізації автомобільних перевезень

Фото
Укрінформ
Майже 111 тис. дозволів на міжнародні автомобільні перевезення понад квоту отримала Україна у 2018 році.

Про це сказав міністр інфраструктури  Володимир Омелян під час розширеної наради з представниками Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП), повідомляє прес-служба міністерства.

"Цього року вдалося отримати додатково рекордну кількість дозволів (на міжнародні перевезення - ред.) понад квоту, майже 111 тис. дозволів. Також хочу акцентувати увагу на тому, що більше ніж на 30 тис. дозволів збільшено квоту на 2019 рік, а Франція та Нідерланди наступного року погодилися на обмін багаторазовими дозволами. 2019 рік ми вже починаємо без дозволів для перевезень транспортними засобами Євро-5 та вище з Британією”, - сказав  Омелян.

За його словами, наразі йде активна робота з проектом протоколу, надісланого турецькою стороною, який передбачає лібералізацію двосторонніх перевезень. Відбувається активний обмін бланками дозволів з іноземними колегами, щоб вітчизняні перевізники з 1 січня 2019 року були забезпечені дозволами нової квоти. Так, станом на 10 грудня 2018 року 20 країн передали бланки дозволів для українських перевізників. 

Читайте також: Локомотиви General Electric можна обслуговувати у Мелітопольському депо - експерти

Міністр підкреслив, що українські перевізники в поточному році визначилися з напрямками роботи, обрали роботу на європейському ринку. 

“На жаль, адміністративний бар’єр у вигляді дозвільної системи є стримуючим фактором, але ми працюємо з Європейською комісією, щоб наблизитися до лібералізації автомобільних перевезень. 2018 рік став відверто складним роком, але 15 засідань змішаних комісій та 2 засідання робочої групи (Румунія та Польща), які проходили за участі і Секретаріату АсМАП і перевізників безпосередньо, дали свої результати “, - наголосив урядовець.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-