Україна має розвивати науку, якщо хоче стати економічно сильною - Гройсман

Україна має розвивати науку, якщо хоче стати економічно сильною - Гройсман

Укрінформ
Україні слід зосередити увагу на розвитку сучасної науки та технологій, щоб зробити державу економічно сильною та розвиненою.

Таке переконання висловив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, вітаючи Національну академію наук України зі 100-річним ювілеєм, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна має бути економічно сильною, а цього неможливо досягти без належного рівня підтримки науки та розвитку технологій. Особливо коли йдеться про те, що ми кожного дня виборюємо своє право на незалежність, на територіальну цілісність. Нам потрібно сьогодні абсолютно по-новому подивитися на розвиток національної науки та державну підтримку. Ми бачимо сьогодні здобутки, які зможемо використовувати і у сфері оборони та безпеки, і у сфері медицини, транспорту, енергоефективності і енергоощадження. Це все - внесок у якість життя нашої країни і зміцнення нашої незалежності”, - наголосив Гройсман.

Читайте також: АРМА забезпечила надходження 10 мільйонів до бюджету - голова

Він зазначив, що нині Україна вибудовує нову інфраструктуру підтримки науки та технологій. Вже у 2019 році почне працювати Національна рада з питань розвитку науки та технологій, Національний фонд наукових досліджень. "А це все структура, яка має забезпечити належний рівень підтримки та фінансове забезпечення наукових розробок та розвиток нових технологічних рішень", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-