Нафтогаз почав розробляти проекти договорів щодо анбандлінгу

Нафтогаз почав розробляти проекти договорів щодо анбандлінгу

Фото
Укрінформ
Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" почала розробку проектів договорів між НАК, ПАТ "Магістральні газопроводи України" та урядом щодо анбандлінгу.

Про це поінформувала голова наглядової ради Нафтогазу Клер Спотісвуд, повідомляє прес-служба НАК.

"Одним із завдань, яке ми повинні вирішити якомога швидше, - розробити проекти договорів між НАК і МГУ, "Нафтогазом" і урядом. І ми вже почали цю роботу", - сказала Спотісвуд.

За її словами, весь цей час Нафтогаз продовжує роботу у сфері анбандлінгу, але остаточне рішення мають ухвалити уряд і парламент.

"І я, і Андрій Коболєв (голова правління НАК "Нафтогаз України" - ред.) зазначали,  що маємо намір провести анбандлінг, ми готові до розділення компанії. Так чи інакше, рішення щодо анбандлінгу повинні ухвалювати уряд і парламент України. Ми можемо обгрунтувати, яку частину компанії потрібно відокремити, ми можемо аргументувати мету та оптимальні способи розділення компанії, опрацювати організаційні питання. Але політики повинні прийняти рішення про те, яким буде анбандлінг, і вирішити регуляторні моменти. Ми зі свого боку готові до анбандлінгу, але інші інституції теж повинні бути готові рухатися вперед. І поки з цим не все ясно", - наголосила Спотісвуд.

Читайте також: У листопаді Нафтогаз перерахував до бюджету 8,1 мільярда дивідендів

Вона також додала, що наступного місяця наглядова рада НАК подасть щоквартальний звіт щодо проведення анбандлінгу. Спотісвуд також висловила переконання, що розділення Нафтогазу буде проведене до кінця наступного року.

Як повідомлялося, Україна має провести анбандлінг - виокремлення функції транспортування газу від НАК "Нафтогаз України" в окрему компанію - відповідно до вимог Третього енергопакета ЄС. На сьогодні Україна створила компанію "Магістральні газопроводи України", а також виокремила у складі оператора ГТС - АТ "Уктрансгаз" - філію, що відповідає за транспортування.

Фото: сайт Нафтогазу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-