Перший нафтогазовий аукціон онлайн: Держгеонадра пропонує 10 ділянок

Перший нафтогазовий аукціон онлайн: Держгеонадра пропонує 10 ділянок

Укрінформ
Державна служба геології та надр підготувала 30 нафтогазових ділянок для винесення на електронні аукціони у "Прозорро.Продажі".

Про це на брифінгу щодо запуску першого нафтогазового аукціону онлайн в системі "Прозорро.Продажі" сказав голова Державної служби геології та надр Олег Кирилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На виконання програми уряду 20/20 "Енергонезалежність", Держгеонадрами підготовлено 30 нафтогазових ділянок у 10 областях для винесення на електронні аукціони на базі державної системи торгів "Прозорро.Продажі". Загальна площа цих ділянок становить близько 5 тис. км квадратних. Аукціони проходитимуть у кілька раундів. На перший раунд, який має відбутися сьогодні, запропоновано 10 ділянок загальною площею 1,8 тис. км квадратних", - зазначив Кирилюк.

За його словами, ділянки розміщені у Харківській, Полтавській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Луганській та Одескій областях.

"Усі ділянки розташовані у межах досліджених нафтогазоносних басейнів із розгалуженою газотранспортною інфраструктурою. Дев'ять ліцензій є наскрізними: надаються на 20 років для геологічного вивчення із подальшим видобутком. Одна ліцензія пропонується для геологічного вивчення із дослідно-промисловою розробкою терміном на 5 років", - повідомив Кирилюк. 

Читайте також: У Мінприроди розробили новий механізм розрахунку вартості спецдозволу на надра

Ресурсна база становить 90 млрд кубометрів газу та більше 16 млн тонн нафти.

"Початкова вартість 9 ділянок становить від 4 до 19 млн грн. Ділянка, на якій є захищені запаси нафти і газу, має вартість близько 500 млн грн. Переможцем аукціону визначається учасник, який дає найвищу ціну. За кожною ділянкою пропонується мінімальна програма пошукових робіт", - додав Кирилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-