Гройсман: Початкова вартість підприємств на аукціонах зростає утричі

Гройсман: Початкова вартість підприємств на аукціонах зростає утричі

Укрінформ
Початкова вартість підприємств, що виставляються на електронні торги для приватизації, зростає утричі.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Раніше приватизація відбувалася "по блату". А сьогодні приватизація здійснюється через відкриті аукціони. Промисловість дерли 25 років з усіх сторін. Можливо, вона номінально щось і коштує, але якщо подивитися ближче - там немає чого продавати", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що попри низьку вартість таких об'єктів, кожна гривня інвестицій зробить Україну сильнішою. Разом з тим, вартість підприємств, що продаються на аукціонах, зростає втричі.

"Це (приватизацію - ред.) проходили усі країни. Окрім стратегічних підтриємств, усі державні підприємства є підприємствами тотального розпилу. Є можливість залучити інвестиції (у такі підприємства - ред.) - залучаємо", - додав Гройсман.

Читайте також: Податкова база щодо працевлаштування в Україні є конкурентною - Гройсман

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгрівлі Степан Кубів, у свою чергу, додав, що 3444 підприємства, які сьогодні працюють в Україні, приносять низький прибуток.

"Всі інші або свідомо банкрутують, а потім на їх місці працюють житлово-будівельні компанії. Держава від цього втрачає. Прибуткові і стратегічні підприємтва перебувають під наглядом уряду. Ми уже вивели їх на 40 млрд грн прибутку", - наголосив Кубів.

Як повідомляв Укрінформ, аукціони з малої приватизації через електронну систему ProZorro.Продажі принесли державі майже 412 млн гривень.

Відповідно до закону України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набув чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі. Йдеться про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

Станом на початок жовтня у системі електронних торгів ProZorro.Продажі оголошено 738 аукціонів із початковою ціною 841 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-