У Мінприроди розробили новий механізм розрахунку вартості спецдозволу на надра

У Мінприроди розробили новий механізм розрахунку вартості спецдозволу на надра

Укрінформ
Міністерство екології та природних ресурсів розробило новий механізм розрахунку вартості спеціального дозволу на користування надрами.

Про це повідомляє прес-служба Мінприроди.

"Мінприроди продовжує роботу над удосконаленням нормативно-правої бази, яка регулює  сферу надрокористування, та подальшою лібералізацією сфери надрокористування. Розроблено новий механізм розрахунку початкової ціни спецдозволу на користування надрами. Він  передбачає оприлюднення сталих коефіцієнтів та цін на корисні копалини, на підставі яких формується загальна вартість дозволу", - йдеться у повідомленні.

У Мінприроди переконані, що потенційний інвестор (користувач надр) зможе, самостійно розраховуючи вартість спецдозволу, використовувати ці дані для планування подальшої роботи і складання бізнес-планів.  

Розроблений Мінприроди новий механізм розрахунку початкової ціни спецдозволу  на користування надрами зараз проходить погодження із зацікавленими центральними органами виконавчої влади. Проект документа також оприлюднено на сайті Мінприроди.

Читайте також: Держгеонадра продаватиме спецдозволи через ProZorro

Як повідомлялося, згідно з чинною методикою, затвердженою у 2004 році, коефіцієнти передбачали можливість варіювання ціни. Обрахунок вартості дозволів відбувався у закритому режимі та передбачав  участь ряду проміжних інституцій, які відігравали вирішальну роль у процесі обрахунку вартості спецдозволів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-