Омелян домовився у Брюсселі про початок лібералізації автоперевезень

Омелян домовився у Брюсселі про початок лібералізації автоперевезень

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з генеральним директором з питань мобільності та транспорту Європейської комісії Хенріком Хололеєм домовився про початок процедури лібералізації автоперевезень.

Зустріч відбулася в рамках поїздки Омеляна до Брюсселя (Королівство Бельгія), повідомляє прес-служба міністерства.

"Сторони домовилися про початок процедури лібералізації автоперевезень. Україна надішле копії двосторонніх угод та протоколів комісій, а протягом першого кварталу 2019 року Єврокомісія здійснить аналіз існуючої ситуації", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що сторони детально обговорили співробітництво у транспортній галузі, модернізацію інфраструктури України та запровадження європейських стандартів.

На початку зустрічі Омелян звернув особливу увагу на протиправні дії Росії в Азовському морі та північно-східній частині Чорного моря, які становлять небезпеку для судноплавства та спричиняють збитки портам Маріуполь і Бердянськ, і подякував ЄС за підтримку України у боротьбі з російською агресією.

Міністр інфраструктури також наголосив на неприпустимості схвалення РФ експлуатації літаків концерну «Антонов» з порушенням процедур - без сертифікації з боку української компанії, яка є власником відповідного сертифіката, має право підтримувати дію сертифіката, надавати супровід у виробництві, експлуатації та ремонті.

За його словами, розвиток інфраструктури і євроінтеграція є незмінними пріоритетами Міністерства інфраструктури. 

«Ми прагнемо якомога швидше дати нову - європейську - якість транспортних послуг. Наша ключова мета - зробити українську інфраструктуру невід’ємною складовою загальноєвропейської. Це передбачено Національною транспортною стратегією України на період до 2030 року Drive Ukraine 2030, і ми неодмінно досянемо цієї мети. Уже розроблений план заходів на 2019-2021 роки», - наголосив міністр.

Читайте також: Росія частково розблокувала прохід до українських портів — аналітик

Омелян повідомив, що в рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Мінінфраструктури приділяє велику увагу розробці первинного законодавства у сферах дорожнього, автомобільного, залізничного, внутрішнього водного транспорту, перевезення небезпечних вантажів та надання послуг поштового зв’язку. Уже розроблено та внесено до Верховної Ради України 7 базових євроінтеграційних законопроектів.

Також сторони обговорили низку інших важливих питань співробітництва, у тому числі, підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом, розроблення та реалізацію спільних проектів у рамках інвестиційного плану для країн Східного партнерства за підтримки Єврокомісії, збільшення дозволів ЄКМТ (Європейської конференції міністрів транспорту).

Сторони також відзначили успішну співпрацю України та ЄС у сфері транспорту та інфраструктури. Генеральний директор з питань мобільності та транспорту Європейської комісії повідомив, що ЄС позитивно оцінює зміни в транспортній інфраструктурі України.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-