Укргазбанк за два роки профінансував 25% усіх потужностей відновлювальної енергетики

Укргазбанк за два роки профінансував 25% усіх потужностей відновлювальної енергетики

Укрінформ
ПАТ АБ "Укргазбанк" протягом останніх двох років профінансував 25% усіх потужностей відновлювальної енергетики в Україні.

Про це під час круглого столу "Зелена економіка. Нові тренди та можливості" сказав директор департаменту екологічного реінжинірингу та впровадження проектів ресурсозбереження АБ "Укргазбанк" Родіон Морозов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 2 роки ми досягли значних успіхів, нами профінансовано 25% усіх потужностей відновлювальної енергетики, що уже працює в Україні. Також значну частку об'єктів, що будуються - тобто, наш внесок буде ще більшим. Протягом цих двох років відновлювальна енергетика стала нашим основним напрямком діяльності. Це близько 500 млн євро, 800 МВт нових потужностей", - сказав Морозов.

Він відзначив, що тільки інвестиційна діяльність Укргазбанку дозволила зекономити близько 360 млн кубометрів газу щорічно в Україні.

Читайте також: Частка відновлювальної енергетики і Україні дорівнює 8-8,5% - експерт

"Це також дуже важливий екологічний проект. 1 млн тонн викидів СО2 скорочено", - додав представник Укргазбанку.

На думку Морозова, у 2019 році головними тенденціями розвитку відновлювальної енергетики в Україні стане сонячна генерація, вітрова, а також генерація енергії з біомаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-