Фонд гарантування виставляє на торги пул із заставних активів НБУ на 6,5 мільярда

Фонд гарантування виставляє на торги пул із заставних активів НБУ на 6,5 мільярда

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж лот активів вартістю майже 6,5 млрд грн, до реалізації яких залучено ТОВ «Дебтекс Україна».

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«На продаж виставлено лот активів, що обліковуються на балансі АТ «ЄВРОГАЗБАНК», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК» та АТ «ЗЛАТОБАНК» номінальною вартістю майже 6,5 млрд грн. До складу пулу ввійшли, зокрема, активи з агросектору, земля, готель зі СПА комплексом у Трускавці», - йдеться в повідомленні.

Усі активи, що потрапляють до складу пулу, були неодноразово виставлені на індивідуальні торги у системі ProZorro.Продажі і навіть після пониження ціни до 20% від номіналу не були продані. У даному випадку торги відбуватимуться вперше з пониженням ціни від 20% до 4% від номіналу. Електронний аукціон розпочинається 19 грудня з 9-30 год. до 10-00 год та завершується в проміжок часу з 16-15 год. до 16-45 год.

Читайте також: Фонд гарантування продовжує виплати вкладникам двох банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб цим пулом починає другий етап продажу заставних активів НБУ із залученням міжнародних радників у межах спільного «пілотного проекту» з НБУ, який розпочався ще минулого року. До реалізації  залучена  компанія ТОВ «Дебтекс Україна» (дочірня компанія DebtX). В її функції входить вибір найкращої стратегії продажу і організація торгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-