За тиждень в Україні розмитнили 74 автомобілі на єврономерах

За тиждень в Україні розмитнили 74 автомобілі на єврономерах

Укрінформ
За минулий тиждень в Україні було розмитнено 74 автомобілі на єврономерах. Власники заплатили за розмитнення майже 4,7 млн гривень.

Про це заявила прес-секретар ДФС Наталія Непряхіна, повідомляє DT.UA.

За її словами, з 26 листопада в Україні оформлено 74 авто, які були ввезені в митних режимах тимчасового транзиту. Найбільше "євроблях" розмитнено на Чернівецькій митниці - 55 шт.

До бюджету зараховано 4,675 млн грн, в тому числі 119 тис. грн - штрафи за порушення режиму тимчасового ввезення або транзиту авто, які власники "євроблях" заплатили при розмитненні своїх авто.

Як повідомлялося, 25 листопада набули чинності закони №8487 і №8488 про акцизи на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Власникам автомобілів на єврономерах дається 180 днів пільгового режиму. Зокрема, розмитнити авто без штрафних санкцій можна протягом 180 днів з моменту набрання законами чинності. Крім того, держава надає 50% знижки на акцизний податок при реєстрації такого автомобіля протягом 90 днів та 25% - у період 91-180 днів. Стосується це тільки одного авто.

За інформацію платформи відкритих даних Оpendatabot, у 2017 році кількість автомобілів на єврономерах в Україні сягнула 10% від загального обсягу легкового автомобільного парку країни.

Читайте також: ДФС повідомила про режим роботи центрів обслуговування платників

Разом з тим, в Оpendatabot підкреслюють, що точну кількість автомобілів на єврономерах визначити складно. Справа в тому, що частина транзитних "євроблях" конвертується в автомобілі, які знаходяться в режимі "тимчасового ввезення". Ще якийсь відсоток транзитних машин залишається в Україні з порушеннями термінів.

Крім того, деякі машини постійно курсують за кордон і назад, особливо в прикордонних регіонах.

За даними Державної фіскальної служби, кількість транспортних засобів особистого користування, які були ввезені громадянами України на митну територію країни у митному режимі "тимчасове ввезення", становила в 2016 році  49 735 од., в 2017 році - 57 138 од.

У режимі транзит в 2016 році в Україну громадяни-резиденти ввезли 118 500 автомобілів. У 2017 році ця цифра зросла майже в два рази - до 200 724 автомобілів.

За перші шість місяців 2018 року (станом на 18 липня) обсяги транзиту авто з іноземною реєстрацією перевищили показники всього 2016 року і становили 152,4 тис. штук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-