Фонд держмайна чекає суду, що розблокує приватизацію ОПЗ

Фонд держмайна чекає суду, що розблокує приватизацію ОПЗ

Укрінформ
Скасування Київським апеляційним судом 11 грудня кількох позовів дасть змогу уряду затвердити інвестрадника ПАТ "Одеський припортовий завод", відновити випуск продукції й розпочати практичну підготовку ОПЗ до приватизації.

Про це написав керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Про те, як розблокувати процес підготовки ОПЗ до приватизації та запустити виробництво, обговорили сьогодні з міністром Кабміну України Олександром Саєнком, президентом компанії Pericles Global Advisory Ребваром Берзінджі, який є інвестрадником ОПЗ, Офісом реформ Кабінету міністрів України та представником посольства США Натаном Рінгером", - зазначив Трубаров.

На думку очільника ФДМУ, "надважливе завдання – затвердження радника, відновлення роботи заводу і вирішення питання боргу ОПЗ перед НАК «Нафтогаз» задля запуску виробництва міндобрив".

Читайте також: На приватизовані об'єкти внесли у півтора разу більше інвестицій - ФДМУ

Берзінджі переконаний, що зараз ситуація на ринку покращилася, і продукція ОПЗ буде конкурентною.

"Щойно нікчемні судові позови будуть скасовані, а я сподіваюся, що це буде 11 грудня, Кабмін затвердить радника, і ми зможемо розпочати практичну роботу з боргами, розробити фінансову модель підприємства і провести прозору, успішну приватизацію ОПЗ", - підсумував Трубаров.

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд переніс на 11 грудня 2018 року засідання, яке могло розблокувати затвердження Кабміном інвестиційних радників на 5 підприємств великої приватизації, зокрема й на ОПЗ.

Раніше затвердження кількох інвестиційних радників для об'єктів великої приватизації, які були затверджені Кабінетом міністрів, були заблоковані судовим позовом адвокатського бюро «Маршаллєр і партнери» і українською філією «Грант Торнтон». Це - радники Одеського припортового заводу, «Вугільної компанії «Краснолиманська», «Заводу «Електроважмаш», «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії», «Індара».

Однак 28 листопада Київський апеляційний суд не розглянув апеляцію ФДМУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-