Ощадбанк: Рішення щодо компенсації Росією збитків можна виконати примусово

Ощадбанк: Рішення щодо компенсації Росією збитків можна виконати примусово

Ексклюзив
Укрінформ
Рішення міжнародного інвестиційного арбітражного суду у спорі між АТ «Ощадбанк» та Росією стосовно компенсації збитків на 1,3 млрд доларів за втрачені в Криму активи може бути примусово виконане у значній кількості юрисдикцій.

Про це повідомили у прес-службі Ощадбанку на запит Укрінформу.

«Рішення міжнародного інвестиційного арбітражного суду, якщо місце арбітражу було у країнi - учасниці Нью-Йоркської конвенції про визнання і виконання іноземних арбітражних рішень (в нашому випадку це Франція), при його екзекватурі  (його визнанні та виконанні) в інших країнах - учасницях згаданої конвенції, підлягає екзекватурі згідно з правилами цього міжнародного документа. Відповідно, механізм виконання такого рішення існує, і, таким чином, рішення міжнародного інвестиційного арбітражного суду у спорі між АТ «Ощадбанк» та Росією може бути примусово виконано у значній кількості юрисдикцій (біля 154 юрисдикцій)», - йдеться в повідомленні.

У банку зазначили, що міжнародне право передбачає чимало різних механізмів приведення у виконання рішень міжнародних судових інституцій, і Ощадбанк продовжуватиме захист власних інтересів шляхом застосування усіх відомих засобів та механізмів отримання відшкодування втрачених активів та втраченого бізнесу Ощадбанку  в результаті неправомірних дій Росії на території Автономної Республіки Крим.

«Для виконання рішення міжнародного інвестиційного арбітражу будь-яке визнання цього рішення Російською Федерацією не є необхідним», - наголосили в Ощадбанку.

Читайте також: Злочинці винесли платіжний термінал із відділення Ощадбанку у Львові

Як повідомляв Укрінформ, Москва не визнала позитивне для Києва рішення арбітражного трибуналу в Парижі за позовом українського Ощадбанку про компенсацію збитків на 1,3 млрд доларів у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями. При цьому голова правління Ощадбанку Андрій Пишний повідомив, що за кожен день невиконання Росією зобов'язання відшкодувати майже 1,3 млрд доларів збитків завданих внаслідок анексії і окупації АР Крим нараховуватиметься пеня у 97 тис. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-