В Україні працюють понад 1200 німецьких підприємств - Зубко

В Україні працюють понад 1200 німецьких підприємств - Зубко

Укрінформ
Німеччина є ключовим партнером України у політичній та економічній сферах, зокрема, понад 1200 німецьких підприємств працюють в нашій державі. 

Про це віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко повідомив у Facebook.

"Німеччина - ключовий партнер України: політичний, економічний та у проведенні реформ. Перше місце серед торговельних партнерів України з Європи за результатами 2017-го року... понад 1200 німецьких підприємств працює в Україні, понад 35 тисяч робочих місць - тільки на виробничих потужностях німецького автопрому в Україні", - написав Зубко.

Він додав, що товарообіг України з Німеччиною у першому півріччі 2018 року становив 5,4 млрд дол. США.

За словами віце-прем'єра, у Берліні відбувається засідання Українсько-німецької групи високого рівня. На порядку денному - залучення інвестицій в економіку України; співпраця в енергетиці та транспортній інфраструктурі; залучення передових німецьких технологій в енергоефективність; узгоджена система сертифікації продукції; реалізація програми підготовки менеджерів Fit for Partnership with Germany.

Читайте також: ФРН планує надати додатково 10 мільйонів євро на Фонд енергоефективності – Зубко

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що на засіданні українсько-німецької Групи високого рівня з питань економічного співробітництва обговорили питання агресії Росії в Азовському морі.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці.

На захоплених кораблях перебували понад 20 моряків.

28 листопада Президент Петро Порошенко підписав закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-