Наказ часів Януковича про боротьбу з нелегальними перевізниками вирішили скасувати

Наказ часів Януковича про боротьбу з нелегальними перевізниками вирішили скасувати

Укрінформ
Мінінфраструктури ініціює скасування наказу часів Януковича про боротьбу з нелегальними перевізниками.

Відповідний проект наказу оприлюднений на сайті міністерства.

"Наказ Міністерства інфраструктури України "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства інфраструктури України від 20 червня 2012 року № 331" ("Про затвердження Типової форми договору про здійснення нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на внутрішньообласних маршрутах протяжністю понад 50 км та міжобласних маршрутах" - ред.) розроблено за власною ініціативою Міністерства інфраструктури України відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 18 лютого 1997 року № 176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту»... Застосування на практиці положень наказу про затвердження типової форми засвідчило його неефективність у боротьбі із нелегальними перевізниками. На підставі цього, Мінінфраструктури було зроблено висновок про те, що боротьба із перевізниками, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення під виглядом нерегулярних, має здійснюватися шляхом активізації діяльності контролюючих органів, зокрема, Укртрансбезпеки у межах наданих їм повноважень", - пояснили в Мінінфраструктури.

Наслідком ухвалення проекту стане спрощення умов ведення господарської діяльності; лібералізація умов ведення бізнесу; зменшення втручання держави у договірні відносини між учасниками ринку пасажирських автомобільних перевезень.

Читайте також: Під Київською ОДА мітингують щодо вартості проїзду в маршрутках

Водночас, в Мінінфраструктури хочуть обговорити дану ініціативу з громадськістю. Зокрема, зауваження до оприлюдненого документа можна надсилати протягом місяця на адресу Державної регуляторної служби та в Міністерство інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-