Маркарова очікує рішення МВФ по траншу до кінця року

Маркарова очікує рішення МВФ по траншу до кінця року

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство фінансів України сподівається, що Міжнародний валютний фонд розгляне питання надання Україні чергового траншу кредиту найближчим часом.

Про це кореспонденту Укрінформу в середу сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, яка перебуває в Берліні у складі урядової делегації.

"Безумовно, ми сподіваємося, що це відбудеться до кінця року, розгляд на Раді", - сказала Маркарова.

Вона зазначила, що в даний час ведеться робота з колегами з Фонду над бюджетом, над усіма підготовчими документами з тим, щоб найближчим часом вийти на Раду директорів. Дата її проведення ще не призначена.

"Ми зараз над цим працюємо", - запевнила міністр.

Глава українського Мінфіну зазначила, що ситуація з введенням воєнного стану "не накладає жодних обмежень, щоб ми просувалися за нашим планом". Про це заявив Міжнародний валютний фонд, нагадала вона.

Читайте також: В указі про воєнний стан немає перешкод для співпраці з МВФ – Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, раніше постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що у МВФ відсутні юридичні обмеження щодо продовження співробітництва з Україною після введення воєнного стану.

Міжнародний валютний фонд і українська влада 19 жовтня 2018 року досягли домовленості на рівні фахівців Фонду про нову програму у форматі stand-by у розмірі 3,9 млрд дол. Міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що продовжуються активні комунікації з МВФ за програмою stand-by, під час яких ключовими є два питання - ухвалення держбюджету на 2019 рік і реформа в енергетичному секторі, зокрема, вихід на ринкові ціни на газ.

Верховна Рада 23 листопада ухвалила державний бюджет України на 2019 рік. У Національному банку україни допускають, що Україна до кінця 2018 року може отримати транш від МВФ в межах 1,5-1,9 млрд дол.

Верховна Рада україни 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-