Фіскальна служба рахує збитки від протесту

Фіскальна служба рахує збитки від протесту "євробляхерів" на кордоні

Укрінформ
Від блокування західних пунктів пропуску через державний кордон власниками автомобілів на іноземних номерах в середньому за добу до держбюджету не надходить 30 млн грн.

Інформацію ДФСУ оприлюднила на своїй сторінці у Facebook  Галина Вдовіна, глава митного комітету громадської ради при Мінфіні.

"У середньому за добу до держбюджету не надходить 30 млн грн", - зазначила вона.

Зокрема, за даними ДФСУ, протягом 26 листопада Львівська митниця ДФС перерахувала до держбюджету 85 млн грн, тоді як раніше по понеділках ці платежі перевищували 120 млн грн.

"На сьогодні прогнозують надходження до бюджету 35 млн грн, в той час, як по вівторках в середньому перераховували 65 млн грн", - написала Вдовіна.

Читайте також: Проїзд на кордоні з Польщею, Словаччиною та Угорщиною ускладнений - прикордонники

Як повідомлялось, 25 листопада 2018 року власники автомобілів на іноземних номерах почали блокувати пункти пропуску через державний кордон. Привід - незадоволення законами, які запровадили зміни норм ввезення транспортних засобів іноземної реєстрації. Так, було заблоковано всі пункти пропуску на Львівщині.

Станом на 26 листопада 2018 року розблокували три пункти пропуску, однак тільки для легкових автомобілів та автобусів. Вантажні транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, практично заблоковані. Відтак вантажі не можуть бути доставлені до місць призначення. Суб’єкти зовнішньо-економічної діяльності не можуть здійснити їх митного оформлення і сплатити митні платежі до державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-