Коболєв пропонує уряду власний план з проведення анбандлінгу

Коболєв пропонує уряду власний план з проведення анбандлінгу

Укрінформ
"Нафтогаз України" розробив свій план з анбандлінгу та залучення іноземного партнера для управління українською ГТС.

Про це під час III Українського нафтогазового інвестиційного форуму-2018 сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не вважаю, що анбандлінг є достатньою умовою, щоб транзит залишився на території України. Це умова важлива, обов'язкова, але недостатня. Інша умова, яка може бути достатньою, це залучення іноземного партнера", - сказав Коболєв.

Він зазначив, що якщо цього не робити, європейцям буде цікавіше працювати з росіянами.

"Газпром пропонує 50% "Північного потоку" закордонним партнерам", - додав голова НАК.

За його словами, Нафтогаз розробив план щодо анбандлінгу, який має завершитися 1 січня 2020 року.

"Цей план, ми сподіваємося, буде узгоджений урядом і ми зможемо провести конкурс на залучення іноземного партнера", - сказав Коболєв.

Читайте також: Нафтогаз може стати джерелом коштів для монетизації субсидій - Коболєв

Як відомо, Кабінет міністрів 14 лютого 2018 року схвалив документ, який визначає чіткі терміни відокремлення від НАК "Нафтогаз України" функції транспортування і зберігання газу. Постанова КМУ передбачає чіткий механізм і терміни передачі майна Укртрансгазу новому незалежному газовому оператору – ПАТ "Магістральні газопроводи України" для початку повноцінної роботи. Це, зокрема, магістральні газопроводи, підземні сховища, сервісні служби. 

"Нафтогазу" доведеться відокремити діяльність з транспортування природного газу (анбандлінг) включно із залученням кваліфікованого партнера до управління газотранспортною системою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-