Залізничний вокзал у Миколаєві планують передати у концесію - Омелян

Залізничний вокзал у Миколаєві планують передати у концесію - Омелян

Укрінформ
Залізничний вокзал у Миколаєві планується передати у концесію. 

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян під час щорічного Форуму “Миколаївщина - надійний партнер”, повідомляє прес-служба міністерства.

"Володимир Омелян повідомив, що за результатами переговорів із очільником Укрзалізниці було прийнято рішення щодо можливої концесії залізничного вокзалу у м. Миколаїв у форматі державно-приватного партнерства”, - йдеться у повідомленні.

Міністр зазначив, що наразі потрібно вирішити, в якій формі буде ця концесія - з місцевими органами влади чи з приватним партнером.

“Нам необхідно об’єднати свої зусилля і вирішити, яким саме чином буде ця концесія - чи з місцевими органами влади, чи ми шукаємо приватного партнера. Якщо ми шукаємо приватного партнера, то яким чином це буде і які строки і бачення цього комплексу”, - сказав Омелян.

Окремо він зупинився на питаннях реформування Укрзалізниці та розширення залізничного сполучення з країнами ЄС.

“Ми електрифікуємо залізницю до Миколаєва, а отже, подорожі будуть швидші і дешевші”, - пообіцяв урядовець.

Водночас він обурився, що перед його приїздом терміново робився “панічний ремонт” у туалеті на вокзалі.

“Я не можу замість вас ремонтувати туалет на вокзалі в Миколаєві. І це ганебно, коли перед приїздом міністра роблять якісь панічні ремонти, ламання туалетів, а директор вокзалу «звільняється», йде на лікарняний та інше, аби не бачити результати своєї «роботи» за рік”, - акцентував очільник міністерства.

Міністр інфраструктури ще влітку 2017 року після відвідання Миколаївського залізничного вокзалу написав на своїй сторінці у Facebook, що будівлю в такому занедбаному стані не можна використовувати для обслуговування пасажирів.

Читайте також: На будівництво дороги Миколаїв-Кропивницький дають мільярд — Омелян

Як повідомлялося, у квітні 2018 року керівництво ПАТ “Укрзалізниця” озвучило намір передати залізничні вокзали у концесію вже у 2019 році. Для цього буде проведено відповідні конкурси за участю міжнародних кампаній. Йдеться про великі вокзальні комплекси, вокзали курортних міст та вокзали тих міст, у розвитку яких зацікавлена місцева влада.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-