Уряд підтримав проект з вітроенергетики у Зоні відчуження - Семерак

Уряд підтримав проект з вітроенергетики у Зоні відчуження - Семерак

Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні 7 листопада підтримав проект з розвитку вітроенергетики у Зоні відчуження.

Про це у Facebook написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. 

"Уряд підтримав пропозицію Мінприроди стартувати вітроенергетиці (ВЕС) в Чорнобильській зоні. Перша приватна інвестиція у такий проект починає проектувати ВЕС. Чорнобильська зона - територія змін", - написав Семерак.

Територія зони відчуження розташована на тій самій широті, що й Німеччина та Франція, які вже понад 10 років забезпечують частину своїх потреб з енергетики за рахунок альтернативних джерел.

"У зоні відчуження ми активно працюємо над впровадженням процесів з енергоефективності. Одним з перших пілотних проектів є дослідна експлуатація інсинератора - установки для спалювання радіоактивно забрудненої деревини з лісів зони відчуження. Теплова енергія, що отримується від інсинератора, дозволила суттєво зменшити споживання природного газу. Крім того, ДСП "Чорнобильська АЕС" у 2016 році повністю відмовилось від використання газу для опалення приміщень", - зазначив голова Держагентства з управління зоною відчуження Віталій Петрук під час конференції Solar Energy Ukraine.

Читайте також: Кабмін: Україна та Ізраїль підпишуть угоду про ЗВТ наприкінці листопада

За його словами, важливим напрямом, якому ДАЗВ приділяє значну увагу, є будівництво парків сонячної та вітрової енергетики, що дозволить максимально ефективно використати існуючий потенціал зони відчуження.

Петрук також акцентував увагу на тому, що розвиток "зелених" технологій у зоні відчуження сприятиме енергетичній незалежності та безпеці, створенню нових робочих місць та сталому розвитку суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-