Кабмін: Україна та Ізраїль підпишуть угоду про ЗВТ наприкінці листопада

Кабмін: Україна та Ізраїль підпишуть угоду про ЗВТ наприкінці листопада

Фото
Укрінформ
Україна та Ізраїль готуються до підписання наприкінці листопада угоди про зону вільної торгівлі, яка дозволить наростити товарообіг, що становить 1 млрд дол. на рік.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з послом Держави Ізраїль Джоелом Ліоном.

«У нас є ефективний політичний діалог. І беззаперечно треба відзначити здобутки в економіці. Ми понад рік інтенсифікували роботу над підготовкою та підписанням угоди про вільну торгівлю. І я радий, що наприкінці листопада угода буде підписана. Вона відкриє нові можливості для торгівлі між нашими країнами», - сказав Гройсман.

Він звернув увагу, що угода буде вигідною обом країнам, адже переговорний процес дозволив знайти найбільш прийнятну формулу розвитку.

Читайте також: Уряд планує 9 мільярдів для Державного фонду регіонального розвитку - Гройсман

У свою чергу Джоел Ліон зазначив, що економіка насправді має велике значення у відносинах двох країн, а угода про вільну торгівлю допоможе кінцевому споживачу, адже сприятиме посиленню конкуренції.

Він також повідомив, що у 20-их числах листопада у Києві пройде українсько-ізраїльський інноваційний саміт, котрий об’єднає десятки підприємств та підприємців, які працюють у сфері інновацій.

Дипломат розпочав виконання обов’язків наприкінці жовтня. Зустріч з главою українського уряду стала для нього однією з перших на посаді.

Відповідно до Експортної стратегії України, зокрема Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі 2017-2021 України, Ізраїль входить до ТОП-20 перспективних ринків для експорту української продукції, а також є одним з головних торговельних партнерів України в регіоні Близького Сходу. Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.

Фото: сайт КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-