У Раді зареєстрували проект щодо перерозподілу доходів від штрафів за порушення ПДР

У Раді зареєстрували проект щодо перерозподілу доходів від штрафів за порушення ПДР

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект Кабінету міністрів «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо надходження та спрямування адміністративних штрафів за порушення законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».

Відповідний законопроект № 9244 зареєстрований 29 жовтня. 

Текст законопроекту та супровідні документи поки що відсутні на офіційному парламентському сайті.

Як повідомлялося, 10 жовтня Кабмін схвалив проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо надходження адміністративних штрафів за порушення законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Законопроект розроблено з метою вдосконалення системи фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, що матиме наслідком підвищення стану дотримання правил дорожнього руху його учасниками, зменшення кількості загиблих і травмованих, зниження рівня аварійності на дорогах.

Проектом закону пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу України щодо перерозподілу доходів від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Читайте також: Здорожчання газу: Коболєв каже, що Регуляторна служба захищає приватні інтереси

Передбачається здійснення заходів Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією із впровадження, розбудови, відновлення та експлуатації системи фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі за рахунок 50 відсотків від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-