Для реалізації Транспортної стратегії до 2030 року необхідно $60 мільярдів - Омелян

Для реалізації Транспортної стратегії до 2030 року необхідно $60 мільярдів - Омелян

Укрінформ
Вартість втілення у життя Транспортної стратегії України до 2030 року становить приблизно 60 мільярдів доларів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вона обійдеться приблизно у 60 мільярдів доларів до 2030 року. Більше половини цієї суми, вже  зрозуміло, що надійде з державного бюджету, коштом Дорожнього фонду, Укрзалізниці, Адміністрації морських портів, виходячи з тих джерел фінансування та щорічних бюджетів, які вони мають”, - сказав Омелян.

За його словами, іншу частину від цієї суми планується залучити у вигляді державно-приватного партнерства, концесій та прямих іноземних інвестицій.

Читайте також: У “Борисполі” зустріли перший рейс Brussels Airlines

Як відомо, Транспортна стратегія України до 2030 року, зокрема, передбачає побудову 10 автобанів, концесійних доріг, понад 100 комплексів вагового контролю, зменшення травматизму на дорогах на 90%, заміну маршруток на неолайнери, будівництво в Україні фабрики Tesla Motors та створення 5 авіахабів, заміну всього парку залізничних вагонів та локомотивів, виведення українських портів у топ-100 кращих портів світу, збільшення поштових послуг на 70%. 30 травня 2018 року стратегію було схвалено урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-