Рада відхилила проект про зміни ставок деяких податків

Рада відхилила проект про зміни ставок деяких податків

Укрінформ
Верховна Рада відхилила законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків".

За ухвалення відповідного проекту №9085 за основу проголосували 193 народних депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Проект закону відхилено", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Метою законопроекту є забезпечення формування дохідної частини Державного бюджету України на 2019 рік та приведення розмірів ставок податків у відповідність до інфляційних процесів в економіці.

Цим законопроектом пропонувалося переглянути ставки акцизного й екологічного податків і рентної плати на 2019 рік. 

Так, законопроектом передбачається внести зміни до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку, екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 31.05.2017 № 411 (із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01.12.2017 № 906) «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2018–2020 роки», у 2018 році прогнозовані на рівні 109,0% та 110,3% відповідно.

Так, залежно від сфери застосування податків, ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2018 році збільшені на 9%. 

Ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції у 2018 році збільшені на 10,3%.

Читайте також: Зубко вважає, що введення в Україні податку на виведений капітал матиме ефект

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зі свого боку уточнила, що профільний комітет рекомендував парламенту ухвалити за основу проект закону за умови доопрацювання його до другого читання у частині виключення норм, зокрема, щодо індексації ставок акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-