Субсидії у 2019 році отримають всі, хто не може платити “комуналку” — Рева

Субсидії у 2019 році отримають всі, хто не може платити “комуналку” — Рева

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що у 2019 році субсидії отримають всі домогосподарства, які не можуть самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги.

Про це він сказав журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі українські домогосподарства, які не в змозі самотужки сплачувати за житлово-комунальні послуги, будуть отримувати, як минулого і цього року, державну допомогу у вигляді субсидій», - сказав Рева.

Він додав, що пікові звернення до держави за допомогою у вигляді субсидій закінчилися у квітні 2018 року і до того часу кількість субсидіантів зростала і паралельно зростала сума, необхідна для виплати субсидій.

Читайте також: Ціна на газ для населення може зрости на 25% — Рева

«Сума субсидій, необхідна на 2019 рік, буде розрахована з урахуванням зростання зарплат і пенсій у 2018 році... Впливати на зростання суми грошей на субсидії буде ціна на житлово-комунальні послуги», - наголосив Рева.

За його словами, якщо ціна на газ зросте в межах зростання оплати праці і пенсій у 2018 році, то це не призведе до значного збільшення суми, необхідної для оплати субсидій у 2019 році.

Рева додав, що не прогнозує зменшення кількості субсидіантів.

«Зростання доходів громадян не завжди виключають людей з програми субсидій, просто розмір субсидій може зменшуватися для такої людини»,- сказав міністр.

Він зауважив, що станом на квітень 2018 року кількість субсидіантів складала 6 мільйонів 900 тисяч домогосподарств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-