Укравтодор обіцяє кадрові рішення, якщо СБУ доведе провину одного з керівників

Укравтодор обіцяє кадрові рішення, якщо СБУ доведе провину одного з керівників

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України обіцяє кадрові рішення, якщо СБУ доведе провину одного з керівників Укравтодору.

Про це йдеться у офіційному коментарі Укравтодору щодо інформації про розпочате кримінальне провадження управлінням СБУ стосовно "привласнення одним із посадовців Укравтодору державних коштів", опублікованому на Facebook.

"Кримінальне провадження розпочато стосовно заступника голови агентства. Укравтодор готовий надати всю необхідну документацію та фахову допомогу для вивчення справи. Якщо провину буде доведено – будуть прийняті відповідні кадрові рішення", - йдеться у коментарі.

За інформацією Укравтодору, наразі жодному співробітнику Укравтодору не висунуто офіційного звинувачення.

Також зазначається, що Державне агентство автомобільних доріг України має чітку позицію стосовно проведення відкритої та прозорої політики у сфері державних закупівель. З огляду на це у межах проведення слідчих дій буде надано усю необхідну інформацію для об’єктивного вивчення цієї справи.

"У першу чергу, хочу наголосити на тому, що я завжди був перший, хто апелював і підтримував безкомпромісну боротьбу проти корупції. Неодноразово звертався до всіх відповідальних органів стосовно перевірки та розслідування будь-яких проявів та доказів корупції в агентстві", - зазначив керівник Укравтодору Славомір Новак.

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня у межах розпочатого кримінального провадження співробітники Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю спільно з Головним слідчим управлінням СБУ викрили на привласненні державних коштів посадовців Державного агентства автомобільних доріг.

Читайте також: Місцева влада гальмує темпи освоєння коштів на ремонт доріг - Укравтодор

Досудове розслідування перевіряє факт протиправного сприяння одним із керівників агентства підконтрольному приватному підприємству для забезпечення перемоги під час публічних закупівель з розробки проектної документації. Оперативники спецслужби задокументували, що внаслідок "допомоги" чиновника комерсанти протягом 2017-2018 років перемогли на відкритих торгах з публічних закупівель із розробки проектної документації на загальну суму понад тридцять мільйонів гривень. Встановлено, що посадовець перед призначенням на керівну посаду Укравтодору входив до топ-менеджменту цього приватного підприємства.

Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-